Tel

+32 470 13 81 10

Openingsuren

op afspraak

Jouw voeten …

Welke gevoelens heb jij ten aanzien van jouw voeten? Wat denk je van jouw voeten? Vind je ze mooi? Verwen je ze met voetbadjes en olietjes? Draag je graag open schoenen om ze te tonen? Smuk je ze graag op met gelnagels of een juweeltje? Denk je aan het comfort van je voeten wanneer je schoenen koopt? Of heb je eigenlijk geen mening over je voeten? Misschien heb je er wel veel last mee: ze doen pijn, je vindt nooit de gepaste schoenen, enz. Sta hier even bij stil …

Via mijn praktijk voetreflexologie laat ik je graag kennis maken met de wondere wereld van de voeten.

Waartoe dienen onze voeten?

Louter functioneel gezien, is het heel simpel: zonder voeten kan je niet staan. Je zou meteen omvallen. Voeten dragen je, zorgen voor balans en aarding. Zij zijn de basis van je lichaam: hun stand, vorm en kracht zijn zeer bepalend voor jouw welbevinden. Voeten die niet in goede conditie verkeren, zijn vaak oorzaak van een heleboel klachten, zoals knie-, bekken-, rug-, schouder- en nekklachten, hoofdpijn, … Verder zijn jouw voeten een weerspiegeling van alles wat er “binnen” gaande is en dit zowel op fysiek als op mentaal vlak – m.a.w. voeten zijn een open boek en hebben heel veel te vertellen.

Een plaatsje voor alles

Op onze voeten heeft alles zijn plaatsje; zo vind je op de voeten reflexzones van de organen en lichaamsdelen.

Voetreflexologie

Door het uitoefenen van een specifieke en juist gedoseerde drukbeweging op de reflexzones kan de therapeut verzwakking of overbelasting van het desbetreffende orgaan of lichaamsdeel voelen, waarna een welbepaalde voetzone-massage wordt uitgevoerd ter remediëring.
Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Naast de reflexzones die ons vertellen hoe het gesteld is met ons lichaam, is het kijken naar de voeten ook heel belangrijk: hoe jouw voeten eruitzien vertelt veel over wie jij bent, met welke persoonlijkheidskenmerken je geboren bent, hoe je nu in het leven staat, hoe het gesteld is met jou en nog zo veel meer.
Lange tenen, korte tenen, kromme tenen, rode gebieden op de voeten, bleke voeten, eelt, wratten, hallux valgus, … het heeft allemaal een betekenis.

Toepassingen voetreflexologie

  • vaststellen zwakkere of overbelaste zones
  • reiniging van het lichaam
  • afweersysteem stimuleren
  • lichamelijke en geestelijke ontspanning ondersteunen
  • vermindering en/of opheffing van blokkades
  • herstel van de lichamelijke en mentale/emotionele balans
  • bij nood aan rust en relaxatie
  • hardnekkige kwaaltjes

Voor wie?

Voetreflexologie is weldoend en helend voor zowel kinderen als volwassenen.

Contra-indicaties

Ook al heeft voetreflexzone-therapie overwegend positieve effecten, in een beperkt aantal specifieke situaties is deze niet aangewezen, waaronder open wonden en infecties op de voeten, risicozwangerschap, klachten waarbij een operatie noodzakelijk is. Contra-indicaties worden steeds nagegaan bij het vastleggen van een afspraak.

Een afspraak maken

Een sessie voetreflexologie van 1 uur kost 30€. Enkel op afspraak (tel, sms, bericht via Facebook)

Noot: voetreflexologie is een COMPLEMENTAIRE behandelingswijze en is geen vervanging van het bezoek aan de huisarts! De voetreflex-therapeut stelt geen diagnose.