Tel

+32 470 13 81 10

Openingsuren

op afspraak

Hydrolatherapie

Hydrolatherapie is de kennis en het gebruik van hydrolaten om gezondheid en welzijn te ondersteunen, te verbeteren en/of te helen.

Wat zijn hydrolaten?

Wanneer etherische olie aan een plant onttrokken wordt via stoomdestillatie, is het resultaat een vat met “water” waar bovenop de essentiële olie drijft. Het “water” bevat de wateroplosbare en vluchtige plantencomponenten. Naast de essentiële olie heeft dus ook het opgevangen “water” therapeutische eigenschappen. Dit destillaatwater wordt hydrolaat of hydrosol genoemd. Een hydrolaat heeft een andere samenstelling dan een etherische olie, nl. enkel de wateroplosbare moleculen van de plant, en is daardoor minder geconcentreerd en veel “zachter” in gebruik.
Een hydrolaat heeft ook een geur en smaak, maar niet zo sterk als een etherische olie.

Het gebruik van hydrolaten

Hydrolaten zijn veelzijdig in gebruik en kunnen onverdund op de huid of in de keuken gebruikt worden: huidverzorging, een wonde schoonmaken, in het bad, in een drankje, in de keuken, enz.
Je kan ze ook inwendig gebruiken, maar vraag hiervoor best eerst advies. Hydrolaten zijn alweer een prachtig geschenk uit de natuur; leer ze kennen en gebruiken: Kwintezensia geeft workshops over hydrolaten. Kijk hiervoor op de pagina “Workshops”.
Je kan bij Kwintezensia hydrolaten kopen. Kijk hiervoor op de pagina “Shop”, onder “Aromatherapie”.